بر اساس قانون بودجه سال ۹۹ و بند ذ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در خصوص مالیات فعالیتهای اینستاگرامی، درآمدهای اینفلوئنسر های دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبالکننده در رسانههای کاربرمحور ( مانند اینستاگرام و تلگرام ) از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود.
به گزارش ایدنا بر همین اساس دولت سیزدهم باید صاحبان صفحات مجازی با بیش از ۵۰۰ هزار کاربر را شناسایی کرده و درآمد آنها از محل تبلیغات را بررسی کند. به همین منظور ۵۵۰ اینفلوئنسر و بلاگر با گردش مالی بسیار بالا توسط دولت شناسایی شدهاند. به تازگی نیز دولت اعلام کرده است که ۱۲۳ اینفلوئنسر با گردش مالی ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان را شناسایی کرده است.
اینفلوئنسرها یا بلاگرهای ایرانی برای تبلیغات در هر استوری یا پست عددی بین ۵ تا ۱۵۰ میلیون تومان دریافت میکنند. اما اغلب این اینفلوئنسر ها و بلاگرها با وجود درآمدهای میلیاردی ماهیانه از پرداخت مالیات شانه خالی میکنند.
در همین راستا سازمان امور مالیاتی قصد دارد با شناسایی این افراد نسبت به اخذ مالیات متناسب با درآمد آنها اقدام کند.
شناسایی اینفلوئنسرهایی که دارای اطلاعات هویتی نبوده و با اسامی مستعار فعالیت میکردند از طریق شرکتهای واسطهای تبلیغاتی انجام شده است. یکی دیگر از روشهای شناسایی بلاگرها رصد تراکنش های مشکوک و با مبالغ بالا است.
سخنگوی سازمان مالیاتی اعلام کرد: “از حدود ۶۲۸ اینفلوئنسر و بلاگر شناسایی شده، تعداد ۱۲۳ اینفلوئنسر درآمد ۲.۳ هزار میلیاردتومانی در سال ۱۴۰۰ داشتند. برای این افراد تنها ۱۷ میلیارد تومان یعنی میانگین ۱۳۰ میلیون تومان برای هر نفر مالیات وضع شده است. ۲۳ نفر از آنها پذیرفتهاند که این مالیات را بر اساس توافق ماده ۲۳۸ پرداخت کنند و مابقی شانه خالی کردهاند.”
او در ادامه بیان کرد: «شناسایی سایر اینفلوئنسرها نیز در دستور کار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته، تا با صدور اظهارنامه برآوردی اقدام به پرداخت مالیات کنند. اگر اینفلوئنسر یا بلاگری درمورد درآمد خود اظهاراتی خلاف واقع داشته باشد. مشمول جرایم کتمان درآمد خواهد شد.»