آیا نسل زد کارمندان خوبی هستند؟ شما چه تجربهای از همکاری به نسل زد دارید؟
به گزارش ایدنا (رسانه تبلیغات ایران) چند روزی است که موضوع استخدام نسلی زدیها در شبکههای اجتماعی گرم است. این موضوع پس از انتشار گزارشی از وضعیت استخدام و اخراج افراد این نسل در شرکتهای مختلف امریکایی وایرال شد و مورد توجه قرار گرفت.
Fortune در گزارشی که به وضعیت اشتغال جوانان نسل زد پرداخته بود و همین هفته پیش منتشر شد، نوشت: بعد از دو سال شکایت از اینکه کار کردن با فارغ التحصیلان نسل زد دشوار است چون این نسل فقط حرف میزنند و کاری نمیکنند، اکنون مدیران شرکتها به سرعت کارگران جوانانی را که تنها چند ماه از استخدام آنها گذشته، اخراج میکنند.
پیش ازا ین هم وب سایت Intelligent براساس تحقيق آمارى جديد در گزارشی نوشته بود: 6 نفر از هر 10 کارفرما میگویند برخی از کارگران نسل زد را که در اوایل امسال تازه از دانشگاه فارغالتحصیل و استخدام شده بودند، اخراج کردهاند.
نسل زد (Generation Z) که به زبان عامیانه به عنوان زومرها نیز شناخته میشود، گروه جمعیتی جانشین نسل وای و قبل از نسل آلفا است. سازمانهای آماری ایالات متحده آمریکا و مجمع جهانی اقتصاد سال ۱۹۹۷ میلادی مصادف با ۱۳۷۶ شمسی را سال آغاز تولد این نسل و سال ۲۰۱۰ برابر با ۱۳۸۹ شمسی را پایان آن تعریف میکنند. بیشتر اعضای نسل زد، فرزندان نسل ایکس هستند.
با انتشار این گزارش در شبکههای اجتماعی ایران، بسیاری از کاربران این شبکهها پستهای متفاوتی نوشتند و از همکاری با افراد نسل زد گفتند؛ یعنی عمدتا دهه هشتادیها! بیشتر واکنشها آینده بازارها فعلا در دست آنهاست، باید با الگوها و زیست آنان همراه شد و از این طریق با رویکردهای مشتریان آشنا شد.
در ادامه برخی از موضعگیریهای کاربران شبکههای اجتماعی درباره نسل زد را مرور میکنیم:
نگاه محتاطانه به اخراج و استخدام نسل زد
زهره ایرانی مدیر اجرایی در لینکدینش نوشته:آنچه که دربارهی اخراج نسل زد از کار گفته شده و دستبهدست میچرخه، ابعاد مختلفی داره و چیزی نیست که بشه بهش مباهات کرد و ریشیر کرد و نوشت آره منم یکی داشتم اخراج کردم!به نظر میرسه تو استفاده از بعضی کلمات باید محتاطتر عمل کنیم. ما چارهای جز کار کردن با این نسل نداریم! مدیران این نسل اصولا دهه پنجاهی یا شصتی هستن که انقد تو محیط کار و با قوانین مختلف و توسط آدمهای مختلف اذیت شدن، که حالا خیلی براشون قابل تحمل نیست یکی خودش رو «مجبور» ندونه ساعت هفت صبح کارت بزنه! تنها راه حل قضیه مدارا و همراه کردن این طیف با فرهنگ سازمانیه. اینو کسی میگه که تجربهی شکست در این زمینه رو داره!یادمون نره در آیندهی نه چندان دور با معضلی جهانی به اسم NEET ها (not in education, employment or training) هم مواجه خواهیم بود. لذا فکر کنم برسیم به جایی که ما نیازمند نسل زد باشیم نه اونا محتاج ما!
پرخوری نسل زد !
نسل زد: کار برای زندگی نه برعکس
الهه نوروزی دیجیتال مارکتر نیز در لینکدینش نوشته:
نسل Z کار میکنه که زندگی کنه، نه اینکه زندگی کنه تا کار کنه!
طبق آخرین تحقیقاتی که موسسه گالوپ انجام داده، آخرین اولویت نسل Z شروع یه کسب و کاره و اولین اولویت این نسل ساخت یه زندگی شاد وراحته.
البته من به عنوان یه عضو از این نسل، شروع کسب و کار اولویت خیلی بالایی برام داره که جزو استثناها قرار میگیرم😁
من جدول نتایج این تحقیقات رو براتون گذاشتم که واقعا قابل تامله.
گزارش قابل توجه و جالبیه اگر لینکش رو خواستید بگید براتون بفرستم.
هیچ نسل زدی منجر به موفقیت کسب و کاری نشده؟
تابحال هیچ نسل زدی باعث پیشرفت سیستمی نشده !
ما در سیستم جدیدمون از نسل زدی ها استفاده نمی کنیم !
بهترین جایگاه نسل زد صرفا به عنوان کار اموز هست انهم با گرفتن هزینه بابت تعلیم و اموزش !
یک مدیر با تجربه شکست توسط نسل زدی ها
در خارج گفتند ما امتحان کردیم جواب نداد
روجا لطفی نژاد هم نوشته:
در دفاع از نسل زد
نسل زد بهرهوری کمی دارند
ارتباط موثر با نسل زد
یکی اینکه برای پذیرفتن یک تحقیق بعنوان یک رفرنس عملیاتی و کاربردی چند نکته ساده وجود داره که اگر اینها رعایت نشده ، نه تنها بکارگیری اون تحقیقات و مدلها فایده ای نداره بلکه میتونه مخرب هم باشه،یکی محل انجام تحقیق و نشر اون از نظر شرایط فرهنگی، اقتصادی، نگرشی و . . . چقدر با ما منطبق هست؟
دیگری آیا نتایج بدست آمده در این تحقیقات را ما به چشم خودمون در بستر اکوسیستم کاری و جامعه دیدیم یا لمس کردیم؟؟؟
رویکرد انجام تحقیق چقدر با رویکرد های ما منطبق هست؟؟؟
و نکات دیگری که قطعاً بهتر از من میدونید.
اما مشکل، وایرال شدن این تحقیق نیست، قطعاً هر تحقیقی میتونه ایده و نگاهی نو به ما بده اما ، مشکل اصلی، بد عکس العملهای نسبت به اون بوده.
این آمار برای یک کشور با فرهنگ و شرایط بسیار متفاوت تر از ما بوده.من بخاطر تحقیقم روی نسل زد مدتیه دارم با این رفقای جوانم زندگی میکنم، با خودشون، نظراتشون و عقایدشون
یاد آوری میکنم، همه انسانها با هم متفاوتند، انقدر انسانها رو با برچسب نسل از هم دور نکنیم.
لطفاً به هیچ کسی تنبل نگید، به هیچ کسی بی مسئولیت نگید، به هیچ کسی خودخواه نگید تا وقتی که تمامی تکنیکهای درست را برای بکار گیریشون، جا نماییشون در تیمها و ارتباط گرفتن باهاشون بکار نبردیم.
شک نکنین از نظر بقیه ما هم متفاوتیم.این جدا سازی ها اگر درست نشه برای آینده نه چندان دورمون خیلی خوشایند نیست.
دوره دایناسورهای تمام شده
عارفه صالحی تحلیلگر کسبوکار نیز نوشته:
الان خداوند رو شاکرم که در خارج گفتند ما امتحان کردیم جواب نداد باید بیشتر روی این نسل برای ورود به بازار کار کرد، والا فردا همه ما رو می فرستادند بازیافت!